Pracownicy fast foodów zdradzają tajemnice swoich pracodawców! Dowiedz się tego, czego na głos nie mówią właściciele punktów ze śmieciowym jedzeniem

Jedzenie jednocześnie jest koniecznością i przyjemnością.

Sposób odżywiania się jest kluczowy dla zdrowia człowieka, dlatego ludzie powinni przykładać szczególną uwagę do tego, co jedzą. Niewłaściwa dieta nie tylko osłabia organizm w codziennym funkcjonowaniu, ale także może stać się przyczyną wystąpienia wielu poważnych chorób, w tym cukrzycy i nowotworów.

Na przestrzeni wieków sposób odżywiania się ludzi uległ znaczącej przemianie. Przed wiekami na stołach królowały płody rolne, regionalne owoce i mięsiwa, zaś teraz znaczna część żywności to produkty wysoko przetworzone, które nie mają najlepszego wpływu na organizm.

Perłę w koronie niezdrowej żywności stanowią dania oferowane przed fast foody: frytki, hamburgery, nuggetsy, smażone skrzydełka kurczaka, zapiekanki… To bomby kaloryczne, pełne niezdrowych tłuszczów i cukru, które tylko rozpychają żołądek, nie dostarczając organizmowi potrzebnych substancji odżywczych, witamin czy mikroelementów.

Choć jedzenie z fast foodów jest niezdrowe i wszyscy o tym wiedzą, to lokale z taką żywnością cieszą się ogromną i niesłabnącą popularnością na całym świecie. Prym oczywiście wiedzie McDonald’s, marka obecna na każdym kontynencie, której słynne logo jest bardziej rozpoznawalnym znakiem niż chrześcijański krzyż.

Właściciele fast foodowych lokali robią wszystko, by pokazać się z jak najlepszej strony, ale rzeczywistość w restauracjach nie jest taka różowa. Wystarczy pod warunkiem absolutnej dyskrecji poprosić szeregowego pracownika o chwilę szczerości, by dowiedzieć się prawdy o fast foodowej gastronomi.

Wyznania pracowników fast foodów, które jednocześnie są radami, jak stołować się w takich lokalach, znajdziecie już na kolejnych stronach.

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej. źródło : brightside.me

Reply