Pracownicy fast foodów zdradzają tajemnice swoich pracodawców! Dowiedz się tego, czego na głos nie mówią właściciele punktów ze śmieciowym jedzeniem

1. Najlepszy czas na konsumpcję

Do fast foodu najlepiej wybrać się w godzinach 11.00-13.00 oraz 18.00-20.00. Ze względu na największy ruch, podawane wtedy produkty są świeże, gdyż wydawane są na bieżąco. Poza godzinami szczytu, kanapki czy skrzydełka często leżakują nawet kilkadziesiąt minut.

2. Sposób na świeże frytki

Obawiasz się, że dostaniesz w McDonald’s chłodnawe i przeleżane frytki? Każda ich partia jest bezpośrednio po usmażeniu solona, więc jeśli chcesz zmieć pewność, że zjesz super świeże frytki, poproś by były bez soli – wtedy personel na pewno usmaży nową porcję specjalnie dla Ciebie.


3. Zapach jest częścią strategii marketingowej

Węch odgrywa ważną rolę w odczuwaniu apetytu, dlatego fast foody często otwierają drzwi i okna, by zapach wyszedł na ulicę. Dodatkowo właściciele specjalnie każą kucharzom „produkować aromaty” (zwłaszcza w godzinach gdy ruch jest mały), by zachęcić klientów do odwiedzin, np. do pieca czy na patelnie rzuca się zioła, by ich aromat rozszedł się w powietrzu.


4. Podjudzanie apetytu

To oczywiste, że właściciele fast foodów chcą sprzedać jak najwięcej swojego jedzenia, dlatego też manipulują łaknieniem klientów. Pobudzają apetyt gości, by skusili się na coś jeszcze z oferowanego menu, a robią to przede wszystkim za pomocą słodkich gazowanych napoi typu Coca-Cola (dlatego w fast foodach ten czarny napój jest tańszy od herbaty).

 

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej. źródło : brightside.me

Reply