Pracownicy fast foodów zdradzają tajemnice swoich pracodawców! Dowiedz się tego, czego na głos nie mówią właściciele punktów ze śmieciowym jedzeniem

5. Frytki z McDonald’s zawierają aż 19 składników

Fast foodowe frytki to nie tylko ziemniak. Za wyjątkowy smak tej przekąski w lokalu pod złotymi łukami odpowiada prawie 20 komponentów. Oprócz ziemniaków sprzedawane tam frytki zawierają różne konserwanty, cukier, ocet, wzmacniacze smaku i inne chemiczne dodatki do żywności.

6. Tuż po otwarciu

Lepiej unikać fast foodów z samego rana. Ze względu na wymogi czystości sprząta się w nich bardzo silnymi i żrącymi środkami, które mogą być niezbyt dokładnie spłukane z kuchennego sprzętu. Dlatego też lepiej nie jeść dań przygotowywanych jako pierwsze, gdyż mogą zawierać w sobie resztki chemikaliów ze sprzątania.


7. Zwiększona kaloryczność

Wartość energetyczna dań oferowanych przez fast foody systematycznie rośnie. Jeśli więc kilka lat temu sprawdzaliście, że hamburger ma 300 kalorii, to dziś zapewne ma znacznie więcej. Zwiększając kaloryczność jedzenia fast foody uzależniają do siebie klientów, np. cheeseburger zawiera 75% więcej kalorii w porównaniu do swojego „poprzednika” z lat 80-tych.

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej. źródło : brightside.me

Reply