Tego na pewno nie dowiesz się od pracowników fast foodów! Milczą, bo wiedzą, jakie miałoby to konsekwencje!

2. Ciągły ruch sprawia, że w takich miejscach nie spędza się dużo czasu. Wszystko jest zaprojektowane tak, być kupił, jak najszybciej zjadł i opuścił to miejsce. Nie opłaca się im, byś przesiadywał tu godzinami. Zjedz i ustąp miejsca, mamy twoje pieniądze. Dlatego też, jedzenie typu fast food, gdy wystygnie, staje się okropne i niejadalne w smaku.

 

3. Zrobienie hamburgera zajmuje 30 sekund, gdyż mięso jest wcześniej przygotowywane w fabrykach i dostarczane do placówek. Zapomnij o tym, że dostajesz dobry i świeży produkt. Zwykła mięsna pulpa z odpowiednimi ulepszaczami ląduje na chwilę na ogniu, a potem  na twoim talerzu.

4. Kolory logo fast foodów tez nie są przypadkowe. Jest to nazwane teorią keczupu i musztardy. Czerwony kolor działa na podświadomość, byś się zatrzymał. Ciepła żółć sprawia, że masz ochotę coś przekąsić. Tylko wstąpisz, coś weźmiesz i idziesz dalej, a właśnie o to chodzi.

 

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej. źródło : brightside.me

Reply