Kulinarne tabu! 9 potraw, których spożycia kategorycznie odmawia królowa Elżbieta II

Ziemniaki

Podobnie jak makaron nie mają prawa znaleźć się na królewskim stole. Są kaloryczne i zawierają skrobie. Monarchini za nimi nie przepada.

Słabo wysmażone mięso

Elżbieta II podobno nie lubi krwistego mięsa. Preferuje dobrze wypieczone steki bez kropli krwi.

Białe jaja

Jajka o jasnych skorupkach raczej nie trafiają na talerz władczyni. Królowa uwielbia jajecznicę z łososiem z dodatkiem trufli, jednak kucharze przygotowują ją wyłącznie z brązowych jaj.

Cebula i czosnek

McGrady nie wyjaśnił, dlaczego nie podaje się tych warzyw królowej, ale zakładamy, że chodzi o nieprzyjemny zapach.

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej. źródło : dailymail.co.uk, marketium.ru

Reply