Kupujesz na obiad pangę? Pewnie jeszcze nie wiesz, że zamiast zdrowego posiłku fundujesz sobie toksyczną papkę!

Każdy lekarz i dietetyk poleca, by na obiad sięgać po ryby, które mają wiele potrzebnych i wartościowych substancji.

W krajach, gdzie tradycyjna kuchnia opiera się na rybach i owocach morza, ludzie żyją nie tylko dłużej, ale są znacznie zdrowsi. Zawarte w rybach kwasy omega, zdrowe i odżywcze mięso wpływa na wagę, ale też i na kondycję mózgu. Ryby mają dobrze działające na organizm człowieka tłuszcze, których nie można wyeliminować z diety, ale trzeba dbać, by były korzystne.

Kupujesz na obiad pangę? Pewnie jeszcze nie wiesz, że zamiast zdrowego posiłku fundujesz sobie toksyczną papkę!

Niestety, jak pokazują badania, jest ryba, której należy unikać jak ognia i nie dać się skusić na niską cenę. Mowa o pandze, bardzo popularnej rybie, którą można kupić w filetach i kostkach. Dlaczego jest taka niebezpieczna? Wszystko przez to, że hodowcy chcą zarobić, ale nie zależy im na jakości sprzedawanego mięsa. Pod nazwą panga sprzedawane są różne ryby, głównie z Wietnamu.

Niezdrowa panga, ryba pełna toksyn i antybiotyków

Kupujesz na obiad pangę? Pewnie jeszcze nie wiesz, że zamiast zdrowego posiłku fundujesz sobie toksyczną papkę!

Ryby te są hodowane w skandalicznych warunkach, w małych ciasnych klatkach tłoczą się, walcząc o tlen. A to dopiero początek listy grzechów hodowców. Wiadomo, że w takich warunkach – w brudnej i zanieczyszczonej, także chemikaliami wodzie, ryby nie będą rosły duże,  a o to chodzi producentom. Dlatego ryby są faszerowane antybiotykami i hormonami. Dlatego ryby w ciężkich warunkach jakoś przeżywają.

Kupujesz na obiad pangę? Pewnie jeszcze nie wiesz, że zamiast zdrowego posiłku fundujesz sobie toksyczną papkę!

Niestety, to, czym są karmione, też wpływa na to, co w finale ląduje na naszych talerzach! Pasza z antybiotyków, mączki rybnej i soi jest skomponowana tak, by ryby szybko rosły. W efekcie jedząc pangę, nie jesz wcale zdrowej ryby, ale białko bez żadnych substancji odżywczych, za to pełne toksyn, antybiotyków i metali ciężkich. Dlatego lepiej zrezygnować i nie kupować mięsa, które jedynie szkodzi!

W przypadku ryb najniższa cena jest równoznaczna z najniższą jakością. Jak wybrać zatem dobrą rybę?

Dowiesz się na następnej stronie.

Kupujesz na obiad pangę? Pewnie jeszcze nie wiesz, że zamiast zdrowego posiłku fundujesz sobie toksyczną papkę!

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

źródło : youtube.com


Reply