10 toksycznych i szkodliwych chińskich produktów! Uważaj na to, co wkładasz do koszyka!
4. Przetworzone grzyby
Podobnie jak jabłka są skażone chemią i pestycydami.
Lepiej dopłacić i kupić grzyby na bazarze u zaufanego sprzedawcy lub z ekologicznego gospodarstwa.
sybaritica.me
5. Chiński czosnek
Jest wręcz nasączany chemikaliami – jeśli czosnek, który kupiłeś, jest śnieżnobiały i nie ma ostrego aromatu, jego miejsce jest w koszu na śmieci, nie w naszym żołądku!
Najlepiej wybierać polski czosnek, który przeważnie ma lekko różowy lub fioletowy odcień i jest bardziej aromatyczny. Co prawda jest droższy niż chiński, ale za to zawiera więcej cennych składników i nie pleśnieje!
stylesatlife.com
6. Kurczaki
Mięso jest szkodliwe, ponieważ kurczaki są szybko chemicznie tuczone. W Chinach często wybuchają ogniska epidemii drobiu, przez co hodowcy dają kurczakom dużo antybiotyków, które wchłania potem z mięsa wchłania nasz organizm.
Pamiętajmy, że najzdrowszy drób to ten pochodzący z ekologicznych i małych hodowli, gdzie zwierzęta karmi się zbożem i dba o ich prawidłowy rozwój!
wisegeek.org
7. Fałszywy ryż
Produkowany jest z życicy i tworzyw sztucznych, mimo długiego gotowania jest twardy. Jego spożywanie powoduje raka!
Jeśli chcesz wybrać wartościowy ryż, najlepiej kupuj ten nieoczyszczony, dziki, brązowy lub paraboiled (poddawany działaniu pary wodnej). Wybieraj tylko ten od sprawdzonych producentów!
cdn.tmpo.co
źródło : healthywildandfree.com