12 prostych trików dzięki, którym przedłużysz świeżość warzyw i owoców. Musisz je poznać!



9. Szparagi należy zamoczyć w wodzie

Dobrze zanurzyć ich końcówki w szklance lub w misce. Dzięki temu sposobowi będą dłużej świeże i soczyste.

c51ce410c124a10e0db5e4b97fc2af3912


10. Brokuły również

Tak samo, jak w przypadków szparagów, brokuła należy umieścić w naczyniu w wodą. Dodatkowo jego kwiatostan obłóż zwilżonym ręcznikiem papierowym.

aab3238922bcc25a6f606eb525ffdc569


11. Warzywa i owoce przechowywane w temperaturze pokojowej potrzebują dostępu powietrza

Nie trzymaj ich w kuchennych szafkach lub zamkniętych pojemnikach. W ten sposób będą znacznie szybciej gnić. Najlepiej włożyć je do drewnianych skrzynek lub umieścić w miejscu, gdzie będzie swobodny przepływ powietrza.

9bf31c7ff062936a96d3c8bd1f8f2ff37


12. Winogrona w workach

Będą dłużej świeże, jeśli zapakujesz je w foliowe woreczki i umieścisz w lodówce.

6f4922f45568161a8cdf4ad2299f6d232

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

źródło : marketium.ru

Reply