Mocny apel naukowców: „Wszyscy mamy raka! Przestańcie go dokarmiać!”

Otto Heinrich Warburg był przekonany, że aby chronić się przed rakiem należy unikać produktów spożywczych, które zakwaszają organizm i pozbawiają komórki tlenu. Stwarza to idealne warunki fizjologiczne do namnażania się komórek rakowych w ciele. Oto produkty, które najbardziej zakwaszają organizm:

  • – cukier rafinowany i jego produkty pochodne
  • – słodycze i ciastka, napoje słodzone i sztuczne słodziki
  • cukier rafinowany i jego produkty pochodne
  • słodycze i ciastka, napoje słodzone i sztuczne słodziki
  • jajka
  • mięso (każdy rodzaj mięsa)
  • ryby i owoce morza
  • mleko i produkty mleczne
  • ryże i makarony
  • sól rafinowana
  • mąka rafinowana i wszystkie jej pochodne (makarony, ciasta, herbatniki itp.)
  • owies
  • margaryna
  • na ogół białe pieczywo (gdyż często zawiera tłuszcze nasycone margarynę, sól, cukier i konserwanty)
  • kawa
  • orzechy włoskie i arachidowe
  • alkohol
  • żywność przetworzona termicznie (gotowanie eliminuje tlen, co zwiększa kwasowość produktów)
  • generalnie wszelkie przemysłowo przetworzone produkty spożywcze, puszkowane, zawierające konserwanty, barwniki, środki aromatyzujące i stabilizatory
www.medonet.pl
Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

Reply