Mocny apel naukowców: „Wszyscy mamy raka! Przestańcie go dokarmiać!”

Istnieje również „dobre jedzenie”, które może uchronić przed rakiem. Ludzie powinni często jeść wysoko zasadowe produkty takie jak:

  • – świeże warzywa i owoce, a przede wszystkim dużo zielonych warzyw (brokuły, seler, szpinak, ogórek, sałata, rabarbar), czosnek, cebula
  • czerwona papryka i cytryna
  • generalnie wszelkie zioła i przyprawy
  • orzechy pekan, migdały
  • fasolki i wszelkie rośliny strączkowe
  • pełnoziarniste produkty zbożowe
  • naturalny miód niepasteryzowany
www.medonet.pl

Pamiętajmy, że nic nie dzieje się do razu. Aby powyższe produkty dobrze wpłynęły na zdrowie, należy je jeść długoterminowo. Sprawić, aby na stałe wniknęły do naszego jadłospisu i stały się codziennym nawykiem. Regularny wysiłek fizyczny zapewni dodatkowe dotlenienie, a jedno połączone z drugim jest doskonałą ochroną przed chorobami wynikającymi z degradacji komórek.

Profesor Otto Warburg przestrzegał także przed spożywaniem dużych ilości cukrów. Sądził, że komórki nowotworowe żywią się glukozą, a nie tlenem jak komórki zdrowe. Zjadanie cukru podnosi poziom glukozy i dostarcza komórkom rakowym niezbędnego paliwa.

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

Reply