Tę truciznę pijemy niemal codziennie i nie zdajemy sobie sprawy z tego, jaka jest szkodliwa

Wielu z nas prawdopodobnie nigdy nie zastanawiało się, co się dzieje po wypiciu puszki coli? Zasadniczo wiem o niej niewiele, może tylko tyle, że zawiera spore ilości cukru.

Farmaceuta dr West Conner postanowił przyjrzeć się bliżej popularnemu napojowi. Swoimi wnioskami podzieliła się na blogu. Zobaczcie, co napisał.

Pierwsze 10 minut po wypiciu napoju.

10 łyżeczek spożytego cukru ogromnie uderza w organizm. To prawie 100% dziennego zapotrzebowania na ten składnik! Kwas fosforowy powoduje zakwaszenie napoju, dzięki temu mamy wrażenie orzeźwienia i nie wymiotujemy od ogromnej dawki cukru.

1

 


Po 20 minutach od wypicia napoju.

Stężenie cukru we krwi wzrasta w zastraszającym tempie. Wątroba stara się zamienić go w tłuszcz.

2

 




Po 40 minutach od wypicia napoju.

Kofeina zostaje niemal całkowicie wchłonięta przez organizm. Źrenice się rozszerzają, wzrasta ciśnienie krwi i podnosi się stężenie cukru w wątrobie. W efekcie zostaje on uwolniony do krwi. Receptory adenozynowe znajdujące się mózgu są zablokowane, oznacza to, że odczuwamy mniejsze zmęczenie.

3

 

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.


źródło : heftig.co


Reply