Chcesz upiec ciasteczka, ale nie wiesz jaki przepis wybrać? Zobaczcie, czym różnią się wypieki w zależności od składu ciasta
8. Ciasto chłodzone 24-godziny
Tak długie przygotowanie ciasta będzie skutkowało twardszymi ciastkami, których środek może być ciągnący się lub trudny do pogryzienia.
9. Z mąką ziemniaczaną
Wypieki wychodzą płaskie, a ich wnętrze wydaje się lepkie.
10. Bez papieru i z papierem do pieczenia
Użycie papieru do pieczenia wpływa na rozlewanie się ciasta na blasze i na kolor wypieku.
11. Skrócony czas pieczenia
Skrócenie czasu pieczenia o kilka minut sprawi, że ciasteczka będą miększe i będą miały gęściejszą strukturę.
Czekacie, by zobaczyć wypieki w zdrowszej wersji? Już za chwile wariant z mąką wieloziarnistą.
źródło : omgfacts.com