Chcesz upiec ciasteczka, ale nie wiesz jaki przepis wybrać? Zobaczcie, czym różnią się wypieki w zależności od składu ciasta


8. Ciasto chłodzone 24-godziny

Tak długie przygotowanie ciasta będzie skutkowało twardszymi ciastkami, których środek może być ciągnący się lub trudny do pogryzienia.

ciastko-8


9. Z mąką ziemniaczaną

Wypieki wychodzą płaskie, a ich wnętrze wydaje się lepkie.

ciastko-9


10. Bez papieru i z papierem do pieczenia

Użycie papieru do pieczenia wpływa na rozlewanie się ciasta na blasze i na kolor wypieku.

ciasto-10


11. Skrócony czas pieczenia

Skrócenie czasu pieczenia o kilka minut sprawi, że ciasteczka będą miększe i będą miały gęściejszą strukturę.

Czekacie, by zobaczyć wypieki w zdrowszej wersji? Już za chwile wariant z mąką wieloziarnistą.

ciastka-11

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

źródło : omgfacts.com

Reply