Chcesz upiec ciasteczka, ale nie wiesz jaki przepis wybrać? Zobaczcie, czym różnią się wypieki w zależności od składu ciasta


12. Mąka do ciasta

Użycie mąki dedykowanej do wypieków sprawia, że czekoladowe pyszności są chrupkie, ale miękkie.

ciastka-12


13. Mąka do wypieku chleba

Ciastka są grubsze i trzeba dłużej je przeżuwać.

ciastka-13


14. Dodatkowe żółtko

Ciasteczka mają ładniejszy kolor i są nieco miększe.

ciastka-14


15. Mąka pełnoziarnista

Gotowy wypiek jest ciemniejszy, ma intensywniejszy smak, z lekko orzechową nutą.

Zaskoczeni różnicami? Koniecznie musicie zobaczyć ciastka na kolejnych zdjęciach.

ciasteczka-15

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

źródło : omgfacts.com

Reply