Chcesz upiec ciasteczka, ale nie wiesz jaki przepis wybrać? Zobaczcie, czym różnią się wypieki w zależności od składu ciasta


16. Bezglutenowe

Ciastka są nieco cieńsze i bardziej chrupkie, ale zasadniczo nie różnią się od tych z mąki z glutenem.

ciastka-16


17. Olej kokosowy

Olej sprawia, że ciastka są miękkie i lekko gumowate.

ciastka-17


18. Z wegańskim jajkiem

Wegańskie jajko to mieszanina lnu, mąki i wody. Z jej dodatkiem ciasteczka ociekają i są cienkie.

ciasteczka-18


19. Syrop klonowy

Osoby nie mogące spożywać cukru mogą użyć syropu klonowego do ciasta, który sprawi, że wypiek będzie miał zbitą i mokrą konsystencję w środku.

ciastka-19

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

źródło : omgfacts.com

Reply