Zapiekane pieczarki portobello

DSC_0154


Wykonanie:

  1. Rozgrzewamy piekarnik do 175°C.
  2. Pieczarki oczyszczamy i usuwamy nóżki.
  3. Układamy pieczarki na blaszce/naczyniu żaroodpornym spodem do góry. (Ja używam patelni z metalową rączką)
  4. Nakładamy sos pomidorowy i rozprowadzamy. Dodajemy bazylię.
  5. Na każdej pieczarce układamy przekrojone na pół pomidorki koktajlowe.
  6. Posypujemy z wierzchu startym serem żółtym i posypujemy ziołami prowansalskimi.
  7. OPCJONALNIE – układamy kolejną warstwę pomidorków koktajlowych i znów posypujemy serem żółtym i ziołami.
  8. Wstawiamy do piekarnika na 15-18 minut.
  9. Podajemy gorące :)

DSC_0167

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

Reply