Zawijańce ze szpinakiem i fetą
Instrukcje:
- Na odrobinie oliwy smażymy czosnek przez 1 minutę, następnie dodajemy szpinak, sól i pieprz, i smażymy przez kolejne 3-4 minut.
- Rozwijamy ciasto francuskie i nakładamy na nie usmażony czosnek, starając się zostawić około 1,5cm wolnego brzegu.
- Posypujemy parmezanem i rozkruszoną fetą.
- Zwijamy ciasny rulon i zawijamy w folię spożywczą, wkładamy do zamrażarki na 40 minut. To ułatwi nam późniejsze krojenie.
- Nagrzewamy piekarnik do 200°C.
- Wyciągamy roladę z zamrażarki, odwijamy z folii i kroimy na plastry o grubości 1 – 1,5 cm. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy przez 17-20 minut, aż ciasto się pięknie zarumieni.
- Podajemy lekko ostudzone.
Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.