Posmarowała bok tortu kolorowym kremem. Kiedy skończyła, nie mogłam oderwać wzroku! Przepiękne!

Przygotowanie klasycznego tortu nie jest wielkim wyzwaniem. Wystarczy znać sprawdzony przepis na biszkopt czekoladowy i krem śmietankowy. Jeśli dostosujemy się do instrukcji, wszystko powinno pójść jak po maśle. Schody pojawiają się dopiero przy jego zdobieniu.

Często brakuje pomysłów na oryginalne dekoracje, więc idziemy na łatwiznę. Polewamy wierzch roztopioną czekoladą i posypujemy wszystko cukrem pudrem lub wiórkami kokosowymi.

1


Co prawda wygląd nie jest najważniejszy, lecz smak, jednak chcąc zaskoczyć gości oraz solenizanta warto podjąć wyzwanie i podszkolić się w zakresie zdobnictwa cukierniczego.

2


Nie musisz zapisywać się na specjalistyczny kurs. Wystarczy, że obejrzysz poniższy filmik, który pokaże ci banalny sposób na piękne udekorowanie każdego wypieku. Wszystko, co musisz mieć to kilka rodzai kolorowych kremów i szpatułkę do rozcierania. Jeśli wykonasz wszystko poprawnie, twoim oczom ukaże się bajeczny tort, od którego ciężko będzie oderwać wzrok. Warto położyć na górę fantazyjne dekoracje cieszące oko. W tym przypadku użyto lizaków, gwiazdek i kolorowych kuleczek. Ty możesz wykorzystać wszystko, co tylko chcesz!

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.


źródło : Rosie's Dessert Spot


Reply