Zdrowa sałatka w stylu Tex-Mex (teksasko-meksykańska). Musisz jej spróbować!

Pyszna, zdrowa i sycąca sałatka z komosą ryżową inspirowana kuchnią teksasko-meksykańską. Bogactwo koloru i smaków, z pyszną czarną fasolą, słodką kukurydzą, cebulką, pikantną papryczką.

Wegetariańska i bezglutenowa, o wyraźnym smaku limonki, kminu rzymskiego i szpinaku. Pyszna i pikantna :)

0032 zdrowa sałatka w stylu tex-mex składniki 900x500


Składniki:

  • 1 i 1/2 szklanki nieugotowanej komosy ryżowej,
  • 100 gram sera cheddar, pokrojonego w kostkę,
  • 100 gram sera feta, pokrojonego w kostkę,
  • 1 puszka czarnej fasoli, odsączona i opłukana,
  • 1 puszka kukurydzy, odsączona i opłukana,
  • 50 gram młodego szpinaku, posiekanego,
  • 2 cebule dymki, pokrojone,
  • mała garść świeżej kolendry, posiekana,
  • 1 pikantna papryczka, pozbawiona nasion i pokrojona.

Dressing:

  • wyciśnięty sok z 2 limonek,
  • 2 łyżki octu z czerwonego wina,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek,
  • 1 łyżka miodu,
  • 2 łyżeczki kminu rzymskiego (kuminu),
  • 1 łyżeczka chili
  • sól i pieprz do smaku.

Nie wiesz jak przygotować sałatkę Tex-Mex? Dowiesz się tego, czytając instrukcje na kolejnej stronie! 

0032 zdrowa sałatka w stylu tex-mex gotowa 900x500

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

Reply