Zobacz przepis na najzdrowsze naleśniki na świecie! Ich wykonanie jest bardzo proste!

Liście szpinaku zawierają sporo potrzebnych składników odżywczych. Chronią przed miażdżycą, zawierają luteinę, beta-katoten i witaminę C. Są również bogate w kwas foliowy, potas i żelazo. Warto zatem jak najczęściej przygotowywać z nich różne dnia. Od szpinakowych zapiekanek i pierogów po zielone naleśniki, które nie tylko wyglądają rewelacyjnie, ale także są przepyszne.

Szpinak nie zawsze smakuje najmłodszym, toteż dzisiaj przedstawiamy sprytny sposób na przemycenie go do naleśników. Wystarczy zblendować szklankę liści i dodać masę do naleśnikowego ciasta. Oczywiście najlepsze są te świeże, jeśli jednak ich nie macie, możecie zastąpić je mrożonymi.


Potrzebne składniki:

– szklanka świeżego szpinaku
– 2 jajka
– szklanka mleka
– 100 g mąki pszennej
– szczypta soli
– szczypta gałki muszkatołowej
– pół łyżeczki soli


1. Szpinak oczyszczamy i blendujemy z dodatkiem 3-4 łyżek mleka.

curioctopus.it

1



2. Dodajemy resztę mleka i miksujemy do połączenia składników.

en.wikipedia.org

2

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

źródło : curioctopus.it

Reply