Ziemniaki Hasselback

Gdy po raz pierwszy ujrzałem ziemniaki hasselback to przyznam szczerze, byłem zachwycony ich prostotą i pięknem. 

Niby tak pospolite warzywo, które wielu z nas kojarzy wyłącznie z tradycyjnym niedzielnym obiadem, z bezkształtną masą towarzyszącą większości mięs, a jednak tak piękną, gdy poświęci się im kilka chwil. Dziś postanowiłem samemu je zrobić, lekko modyfikując tradycyjny przepis. Efekt? Wyjątkowo pyszne i chrupiące ziemniaczki :)

_dsc6725


Składniki:

  • 6 ziemniaków,
  • 1/2 łyżeczki czosnku w proszku,
  • 1 łyżeczka suszonego rozmarynu,
  • odrobina oliwy z oliwek,
  • około 1 łyżki parmezanu (opcjonalnie)
  • sól i pieprz – do smaku.

Na następnej stronie dowiesz się jak przygotować te przepyszne ziemniaki!

dsc_0101 

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.



Reply