Często sięgasz po gumy do żucia? Te powody szybko cię tego oduczą!

6. Substancje słodzące

To, że guma nie ma cukru, nie znaczy, że nie zawiera substancji słodzących. Które bywają jeszcze bardziej chemiczne i sztuczne niż cukier. A ilość słodzików, która wymieniana jest na opakowaniu, może zadziwiać. A składniki gumy, co warto zaznaczyć, są wchłaniane bardzo szybko do organizmu. Watro pomyśleć dwa razy, zanim uwierzy się, że coś jest „bez cukru”.

 

Żucie gumy może mieć więcej negatywnych niż pozytywnych skutków. Skład gum nie pozostaje bez wpływu na organizm. A cały czas ruszająca się szczęka może z czasem powodować ból. Oczywiście wszystko jest dla ludzi, ale warto pamiętać, że istotny jest umiar!

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej. źródło : lifebuzz.com

Reply