Wrzucił na rozgrzaną patelnię ponad kilogram cebuli. Gdy zobaczyłam, co powstało na końcu, zapragnęłam zrobić to samo!

Cebula zazwyczaj nie kojarzy się z niczym przyjemnym. Wiemy o niej tylko tyle, że podczas krojenia wydziela związek, który mocno drażni nasze oczy, a po jej zjedzeniu na surowo, oddech jest dość nieprzyjemny.

Warzywo to ma jednak sporo potencjału, który nie zawsze jest wykorzystywany. Pewien mężczyzna postanowił udowodnić, że z wielkiej miski pokrojonej cebuli można wyczarować coś naprawdę pysznego. Zobaczcie co fantastycznego przygotował.

Potrzebne składniki:

– 6 bardzo dużych cebul
– pół kostki masła
– 6 ząbków czosnku
– 1/2 szklanki białego wytrawnego wina
– 3 szklanki bulionu z kurczaka
– 3 szklanki bulionu wołowego
– 1 łyżeczka musztardy
– 1 bagietka francuska
– 1 szklanka startego sera szwajcarskiego
– 1/2 szklanka startego parmezanu

1. Bagietkę kroimy na grube plastry i wkładamy do piekarnika, aby się trochę zarumieniła.

2


2. Obieramy cebulę ze skórki i kroimy ją na spore kawałki. Nie muszą być idealne.

3



3. W głębokiej patelni rozpuszczamy masło.

4

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

źródło : youtube.com

Reply