Po mocno zakrapianej imprezie często pojawia się zjawisko zwane kacem! Zobacz, jak radzą sobie z nim ludzie na całym świecie!
Niezależnie od miejsca zamieszkania, wyznania i koloru skóry po alkoholowej imprezie każdy czuje się fatalnie i może przekonać się na własnej skórze, co to znaczy mieć kaca.
Nudności, wymioty i okropny ból głowy to najczęstsze objawy zatrucia alkoholowego. Polacy przeważnie radzą sobie z nim pijąc tłusty rosół. Zobaczcie, czym leczą się inne nacje! Podobno wszystkie sposoby pomagają!
1. Japonia. Marynowane słone morele.
Zawierają substancje łagodzące, które działają zbawiennie na układ pokarmowy. Podobno w słone morele wyposażeni byli japońscy samuraje. Oprócz zatrucia alkoholowego, leczyły również rany.
2. Niemcy. Śledzie.
Nasi zachodni sąsiedzi leczą kaca śledziami. Marynowane ryby zawierają sporo minerałów, które uzupełniają utracone elektrolity. Ich słony smak sprawia, że organizm zaczyna się bardziej domagać utraconej wody i zmusza nas do jej uzupełnienia.
3. Grecja. Flaczki.
Flaki sprawią, że żołądek zacznie trawić dużą ilość białka a nie skupi się na alkoholu. Ponadto duża ilość przypraw wpłynie pozytywnie na przyspieszenie metabolizmu.
źródło : youtube.com