Zaczął faszerować cebulę mięsem mielonym. To, co zrobił z nią później, sprawiło, że oniemiałam z zachwytu!
Jeśli masz już dość zwykłych kiełbasek z grilla prezentujemy coś, co z pewnością cię zachwyci. Zarówno wyglądem, jak i smakiem! Danie jest bardzo proste w wykonaniu, poradzą sobie z nim nawet dzieci.
Skutecznie może konkurować z tradycyjnymi kiełbaskami czy pieczoną karkówką. Wypróbuj i zaskocz rodzinę i znajomych kreatywnością!
Potrzebne składniki:
– pół kilograma wołowiny lub wieprzowiny
– dwie duże cebule
– kilka plasterków boczku
– łyżka ketchupu
– 1 łyżeczka sosu sojowego i sosu barbecue
– 1 łyżka brązowego cukru
– drobno posiekane pieczarki, pietruszka i cebulka
1. Obieramy cebulę i oddzielamy warstwy, tak aby utworzyły kształtne połówki.
2. Mięso mielimy i dodajemy do niego sosy, cukier, ketchup i posiekane warzywa. Mieszamy wszystko bardzo dokładnie.
źródło : littlethings.com