Zaczął faszerować cebulę mięsem mielonym. To, co zrobił z nią później, sprawiło, że oniemiałam z zachwytu!

Jeśli masz już dość zwykłych kiełbasek z grilla prezentujemy coś, co z pewnością cię zachwyci. Zarówno wyglądem, jak i smakiem! Danie jest bardzo proste w wykonaniu, poradzą sobie z nim nawet dzieci.

Skutecznie może konkurować z tradycyjnymi kiełbaskami czy pieczoną karkówką. Wypróbuj i zaskocz rodzinę i znajomych kreatywnością!

Potrzebne składniki:

– pół kilograma wołowiny lub wieprzowiny
– dwie duże cebule
– kilka plasterków boczku
– łyżka ketchupu
– 1 łyżeczka sosu sojowego i sosu barbecue
– 1 łyżka brązowego cukru
– drobno posiekane pieczarki, pietruszka i cebulka

1



1. Obieramy cebulę i oddzielamy warstwy, tak aby utworzyły kształtne połówki.

2



2. Mięso mielimy i dodajemy do niego sosy, cukier, ketchup i posiekane warzywa. Mieszamy wszystko bardzo dokładnie.

3

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.


źródło : littlethings.com


Reply