To ciasto pokazuje, co ma najlepszego w sobie dopiero po rozkrojeniu!
Każdy kucharz czy piekarz marzy o tym, by to właśnie jego danie czy wypiek było wizytówką miejsca, w którym pracuje. By to właśnie jego smakołyk przyciągał ludzi i zapewniał zyski firmie. Oczywiście nie chodzi tylko o zyski, ale także o radość podania ludziom czegoś, czego jeszcze nie próbowali.
Nie każdy ma taką szansę, jednak jak się okazuje, czasami najprostsze z pozoru rozwiązania przynoszą najlepsze rezultaty.
Tak właśnie jest z niesamowitym mleczno-waniliowym ciastem. Wymyśliła go francuska cukiernik Patricia Nescimento, która podzieliła się przepisem na to cudo.
Wyśmienite połączenie ciasta waniliowego i czekoladowego wygląda wspaniale po rozkrojeniu, gdyż wygląda jak żyrafa lub gepard!
Jest to zwykłe ciasto drożdżowe, które dzieli się na 3 części. Do jednej dodaje kakao i Nutellę (by było bardzo ciemne), do drugiej tylko Nutellę, a do trzeciej zaś wanilię.
źródło : cocoebaunilha.com