Schab po farmersku
Uwielbiam takie proste potrawy. Nie każdego dnia ma się ochotę na nowe doznania kulinarne, czasem po prostu ma się ochotę dobrze zjeść. A ten schab po farmersku jest takim typem potrawy, nie ma w niej nic wymyślnego. Ziemniaki, cebula, sos beszamelowy i schab. Prostota w pełnym tego słowa znaczeniu.
Ale to nie oznacza, że jest to pozbawione smaku. Smaku tutaj jest aż nadto :) Pyszne, kremowe ziemniaki z cudownie miękką cebulką. Idealnie miękki i kruchy schab dopełnia kompozycję. Przepyszne i sycące, idealne po ciężkim dniu.
Składniki:
- 2 plastry schabu (1-1,5 cm grubości),
- 2 ziemniaki (około 400 gramów),
- 2 średnie cebule,
- 1/4 kostki masła,
- 1/2 szklanki mąki (+ dodatkowa mąka do panierowania),
- 1/2 litra mleka,
- sól i pieprz do smaku,
- olej do smażenia,
Nie wiesz jak wykonać to przepyszne danie? Instrukcje znajdziesz na następnej stronie!