Bananowe ciasto z białą czekoladą
Instrukcje:
- Rozgrzej piekarnik do 175°C.
- Czekoladę połam/pokrusz i dodaj do szklanej miski. Następnie dodaj masło i rozpuść całość w mikrofalówce w 30 sekundowych interwałach, mieszając za każdym razem.
- Ciągle mieszając zacznij dodawać cukier, banany, jajko, i mąkę. Dokładnie wymieszaj.
- Przelej ciasto do małej foremki (ja używam kwadratowej o boku 20 cm) i wstaw do piekarnika na 12 – 20 minut. Po 12 minutach sprawdź za pomocą wykałaczki czy ciasto już jest gotowe. Jeżeli nie, to sprawdzaj co minutę. Ciasto ma być blade z wierzchu z delikatnie zarumienionymi bokami.
- Ostudź i rozkoszuj się niebiańskim smakiem :)
Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.