Mini tarta śniadaniowa

DSC_0105


Instrukcje:

  1. Rozgrzej piekarnik do 185°C.
  2. Ciasto francuskie pokrój na 6 równych kwadratów.
  3. Przełóż kwadraty na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
  4. Zawiń każdy z brzegów kwadracika tak by stworzyć brzeg. (Około 0.5cm z każdej strony).
  5. Za pomocą widelca podziurkuj spód każdego kwadracika. Następnie przykryj każdą tartę papierem do pieczenia i wysyp na wierzch kulki ceramiczne lub suchą drobną fasolę.
  6. Jeżeli nie masz ani fasoli ani kulek ceramicznych, możesz pominąć poprzedni krok. Wtedy zagłębienia na jajka możesz zrobić delikatnie ugniatając upieczone ciasto francuskie, starając się by zachować brzegi.
  7. Wstaw do piekarnika na 15-18 minut, aż ciasto będzie rumiane.
  8. Do każdego zagłębienia wlej po jednym jajku. Dodaj dwie połówki pomidorka koktajlowego oraz posyp serem żółtym.
  9. Wstaw ponownie do piekarnika na 6-9 minut, aż jajko będzie upieczone wg Twojego upodobania.
Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

Reply