Instrukcje:
- Rozgrzej piekarnik do 185°C.
- Ciasto francuskie pokrój na 6 równych kwadratów.
- Przełóż kwadraty na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
- Zawiń każdy z brzegów kwadracika tak by stworzyć brzeg. (Około 0.5cm z każdej strony).
- Za pomocą widelca podziurkuj spód każdego kwadracika. Następnie przykryj każdą tartę papierem do pieczenia i wysyp na wierzch kulki ceramiczne lub suchą drobną fasolę.
- Jeżeli nie masz ani fasoli ani kulek ceramicznych, możesz pominąć poprzedni krok. Wtedy zagłębienia na jajka możesz zrobić delikatnie ugniatając upieczone ciasto francuskie, starając się by zachować brzegi.
- Wstaw do piekarnika na 15-18 minut, aż ciasto będzie rumiane.
- Do każdego zagłębienia wlej po jednym jajku. Dodaj dwie połówki pomidorka koktajlowego oraz posyp serem żółtym.
- Wstaw ponownie do piekarnika na 6-9 minut, aż jajko będzie upieczone wg Twojego upodobania.
Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.