Wyśmienita fuzja smaków i kuchni w quesadilli we włoskich klimatach
Kuchnia przynosi dużo radości, zwłaszcza kiedy zaczniemy się nią bawić i mieszać smaki. Zwłaszcza nasze ulubione. Nie ma się czego bać, nawet pozornie odległe od siebie kuchnie mogą grać ze sobą w smakowity sposób. Wystarczy się odważyć.
Jeśli kiedykolwiek zastanawialiście się, co lepsze – kuchnia włoska czy meksykańska, mamy dla was rozwiązanie kłopotu. Pyszne połączenie tych dwóch kuchni może się znaleźć w kilkanaście minut na talerzu :) A warto!
Składniki:
- 2 pszenne tortille,
- 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek,
- 150 g startej mozzarelli,
- 3 łyżeczki sosu do pizzy,
- 15-20 plasterków salami (w zależności od wielkości tortilli),
- 125 g mozzarelli, pokrojonej w plastry,
- 3 pomidorki koktajlowe, przekrojone na pół,
- świeża bazylia do posypania.
Na następnej stronie znajdziesz sposób, jak wykonać te pyszne danie.