Wyśmienita fuzja smaków i kuchni w quesadilli we włoskich klimatach

Kuchnia przynosi dużo radości, zwłaszcza kiedy zaczniemy się nią bawić i mieszać smaki. Zwłaszcza nasze ulubione. Nie ma się czego bać, nawet pozornie odległe od siebie kuchnie mogą grać ze sobą w smakowity sposób. Wystarczy się odważyć. 

Jeśli kiedykolwiek zastanawialiście się, co lepsze – kuchnia włoska czy meksykańska, mamy dla was rozwiązanie kłopotu. Pyszne połączenie tych dwóch kuchni może się znaleźć w kilkanaście minut na talerzu :) A warto!


0020 Włoska quesadilla gotowa 900x600



Składniki:

  • 2 pszenne tortille,
  • 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek,
  • 150 g startej mozzarelli,
  • 3 łyżeczki sosu do pizzy,
  • 15-20 plasterków salami (w zależności od wielkości tortilli),
  • 125 g mozzarelli, pokrojonej w plastry,
  • 3 pomidorki koktajlowe, przekrojone na pół,
  • świeża bazylia do posypania.

Na następnej stronie znajdziesz sposób, jak wykonać te pyszne danie.

2

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

Reply