Piersi pieczone w maśle czosnkowym z rozmarynem.
Czasem niewiele trzeba by dogodzić podniebieniu. Oczywiście, gdy mamy więcej czasu, możemy kombinować. Zawijać piersi kurczaka w ciasto francuskie, faszerować je wszelakimi serami, szpinakiem itp. Ale co zrobić gdy nie mamy zbyt wiele czasu na czasochłonne przygotowania?
Uprościć przepis. Otóż, miałem ochotę na kurczaka po kijowsku. Chrupiącego, pełnego roztopionego masła, czosnku i pietruszki. Ale nie czułem się na siłach by go przygotować wg przepisu. Dlatego pomyślałem, co by było gdybym go „odwrócił”? Czyli zamiast nadziewać go masłem, zapiec go w maśle? Po chwili zastanowienia miałem już cały plan działania.
I powiem Wam, kurczak wyszedł przepyszny :)
Składniki:
- 1/2 kostki masła,
- 4 duże ząbki czosnku,
- 1 łyżeczka suszonego rozmarynu,
- 2 piersi z kurczaka,
- sól i pieprz do smaku.
Nie wiesz jak wykonałem to przepyszne danie? Instrukcje znajdziesz na następnej stronie!