Koncern Lay’s poprosił o pomoc w wymyśleniu nowego smaku chipsów. Internet nie potraktował prośby serio. Propozycje internautów są rozbrajające!

Po tym, jak w kampanii „Do us a flavour” firma zwróciła się o pomoc w wymyśleniu nowego smaku swoich chipsów, koncern zalała lawina sugestii.

Wątpliwe jednak, by Lay’s skorzystał z którejkolwiek. Ludziom smakują przeróżne rzeczy. To nieprawda, że tylko kobiety w ciąży łączą ze sobą szynkę z dżemem i polewają ketchupem. Czasami, totalnie bez powodu mamy ochotę na coś niezwykłego i wewnętrzną potrzebę jedzenia z pozoru niepasujących do siebie smaków.

Przykład z życia: znam dziewczynę, która zrobiła sobie kanapkę z tłuczonymi ziemniakami serem i sosem pomidorowym. Twierdziła, że to pyszne, sama jednak nie odważyłam się spróbować. Tymczasem ciekawe, czy wy odważylibyście posmakować chipsów o smaku masła z aligatora, albo…pijanych nachosów. Podobnymi propozycjami nierealnych smaków zasypali koncern Lay’ s internauci, którzy postanowili „pomóc” firmie w stworzeniu nowego, oryginalnego smaku przekąski. Przeszli samych siebie w kreatywności. Jak myślicie, firma wykorzysta którąś z podanych propozycji?

1. Dziwne zestawienia

Pranksterzy zszokowali dziwnymi zestawieniami smaków. Ziemniaki połączyli m.in. ze smakami znanych napojów, piankami i homarem. Wyszła z tego iście wybuchowa mieszanka. Nie wiem, czy zjedzenie chipsów o smaku biszkoptów z czerwonym homarem i serem cheddar byłoby dobrym pomysłem. W razie czego można byłoby spróbować duetu mountain dew & mountain dew.

2. Aligatory. 

Nie wiedzieć czemu internauci szczególnie ulubili sobie chipsy o smaku aligatora. Wymyślili aż trzy rodzaje przekąsek „aligatoropodobnych”. Zwykłe to przeciętne chipsy o smaku aligatora, smakołyki aligatorowo-maślane i najciekawsze, najbardziej wyrafinowane – ukąszenie wściekłego kajeńskiego aligatora. Macie na któreś ochotę ?

Jeszcze więcej dziwnych smaków chipsów znajdziecie na kolejnej stronie. 

ong>3. Obrzydliwości

Pojawiło się również bardzo dużo obrzydliwych propozycji. Zestawienia smaków, na samą myśl, o których robi się słabo, a zjedzony pokarm podchodzi do gardła były bardzo częste. Niektóre z nich oprócz niesmacznych w kontekście jedzenia przywołują skojarzenia niesmaczne z powodu swej dwuznaczności. Przykładem takiej propozycji są chipsy o smaku „czegoś słonego, zrobionego przeze mnie”. Inne, jak „wymiociny jednorożca”, czy „surowe mięso” są po prostu odpychające.

4. Abstrakcje

Nie brakowało również abstrakcyjnych propozycji. Kto nie chciałby w końcu spróbować nieba, miłości, albo wrócić do smaków z różowych lat 90? Zdrowy ryneczek farmera też na pewno znalazłby swoich zwolenników. Miłośników posmakowania żalu byłoby pewnie trochę mniej.

 

 

 

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej. źródło : uproxx.com

Reply