Szybkie stir fry z kiełbasą
Instrukcje:
- Podgrzewamy olej oraz olej sezamowy aż zacznie delikatnie dymić. Następnie dodajemy cebulę oraz paprykę i smażymy przez 2 – 3 minuty, staram się jak najrzadziej mieszać. Następnie dodajemy pokrojoną kiełbasę i smażymy 2-3 minuty, aż będzie pięknie zbrązowiona i usmażona. Odstawiamy na bok.
- Do gotującej wody wrzucamy makaron z zupek chińskich, gotujemy przez 1 minutę. Szybko odcedzamy. Dodajemy do niego masło oraz jedną saszetkę z przyprawą z zupki chińskiej.
- Makaron dodajemy do papryki z cebulą i kiełbasą. Dokładnie mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem.
- Podajemy gorące.
Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.