Mrożona kawa z watą cukrową. Zaskocz swoich znajomym i użyj jej do posłodzenia zamiast cukru!
Chyba jeszcze w taki sposób nie słodziliście mrożonej kawy? Bo jak to tak, słodzić kawę watą cukrową? Oczywiście, że można to zrobić prościej i szybciej.
Wyobraź sobie minę twoich gości, gdy będziesz nieść tacę, na której będą puste filiżanki/szklanki/kubki przykryte wyłącznie watą cukrową. Możesz nawet im kazać zrobić to samemu :).
Składniki:
- wata cukrowa (objętościowo – tak by kulka z niej zrobiona była odrobinę większa niż filiżanka/szklanka/kubek),
- kilka kostek lodu,
- odrobina mleka,
- świeżo zaparzona, gorąca kawa (ilość i moc wg upodobań)
- patyczki do szaszłyków.
Na następnej stronie dowiesz się jak wykonać to cudo!