Mrożona kawa z watą cukrową. Zaskocz swoich znajomym i użyj jej do posłodzenia zamiast cukru!

Chyba jeszcze w taki sposób nie słodziliście mrożonej kawy? Bo jak to tak, słodzić kawę watą cukrową? Oczywiście, że można to zrobić prościej i szybciej.

Wyobraź sobie minę twoich gości, gdy będziesz nieść tacę, na której będą puste filiżanki/szklanki/kubki przykryte wyłącznie watą cukrową. Możesz nawet im kazać zrobić to samemu :).

DSC_0209


Składniki:

  • wata cukrowa (objętościowo –  tak by kulka z niej zrobiona była odrobinę większa niż filiżanka/szklanka/kubek),
  • kilka kostek lodu,
  • odrobina mleka,
  • świeżo zaparzona, gorąca kawa (ilość i moc wg upodobań)
  • patyczki do szaszłyków.

Na następnej stronie dowiesz się jak wykonać to cudo!

Screenshot_2

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

Reply