Te śniadaniowe bagietki nasycą cię na długi czas!

Robiłem już nadziewane chleby, robiłem też nadziewaną zapiekankę. Drążąc ten temat, postanowiłem przygotować wersję śniadaniową. Długo się nie zastanawiając (a właściwie patrząc na talerz), zdecydowałem o najprostszej wersji śniadaniowej zapiekanki.

Mianowicie – miałem przed sobą jajecznicę. Tradycyjną, z odrobiną cebuli oraz masła. Nic wyszukanego. Ale to mnie zainspirowało, a gdyby tak zrobić wersję „bogatszą”, dodać sera zółtego i wszystko włożyć do bagietki. Za jednym zamachem masz i tosty, i jajecznicę. Spróbowałem, było genialne w smaku! A jakie poręczne!

DSC_0052


Składniki:

  • 1 lub 2 małe bagietki, (wybór należy do Ciebie, w zależności jak mocno chcesz je nadziać”,
  • 4 jajka,
  • 100 ml mleka,
  • 150 gramów sera żółtego, startego,
  • 100 gramów szynki, pokrojonej w kostkę,
  • 1/2 cebuli, pokrojona w półplasterki,
  • sól i pieprz do smaku.

Nie wiesz jak wykonać to przepyszne danie? Instrukcje znajdziesz na następnej stronie.

Screenshot_1

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

Reply