Burgery awokado
Co prawda sezon grillowy już się zakończył, ale od czego mamy patelnie grillowe!
Gdy na zewnątrz szaro i ponuro, przenieś grilla do domu! A nie ma chyba nic lepszego niż grillowane burgery. Dzisiaj chciałbym Wam zaprezentować wersję bardziej dietetyczną tradcyjnego burgera. Zrobiona z delikatnego, mielonego mięsa z indyka z dodatkiem dojrzałego awokado. Ta kombinacja z pewnością Was rozgrzeje w chłodne dni :)
Składniki:
- pół kilograma mielonego mięsa z indyka,
- 1 dojrzałe awokado, obrane i pokrojone w kostkę,
- 1 ząbek czosnku, posiekany lub przeciśnięty przez praskę,
- 1/2 łyżeczki soli,
- 1/4 łyżeczki pieprzu,
- 1/3 szklanki bułki tartej.
Na następnej stronie dowiesz się jak przygotować te przepyszne burgery!