Garnek serowo-kiełbasiany. Musisz go spróbować!

Screenshot_1


Wykonanie:

  1. Cebulę obieramy i kroimy w dużą kostkę.
  2. Kiełbasę kroimy na plasterki.
  3. W dużym garnku rozgrzewamy odrobinę oleju/oliwy. Przesmażamy cebulę przez 5 minut, aż będzie szklista.
  4. Dodajemy kiełbasę i smażymy kolejne 5 minut.
  5. Wlewamy bulion, dodajemy makaron i sos bolognese. Do słoika po sosie wlewamy szklankę wody, płuczemy słoik i dolewamy wodę do garnka.
  6. Gotujemy na średnim ogniu 10 – 15 minut, od czasu do czasu mieszając, aż większość płynu zostanie wchłonięta przez makaron oraz makaron będzie ugotowany.
  7. Dodajemy starty ser żółty, przykrywamy pokrywką i dusimy na małym ogniu przez 2 – 3 minuty.
  8. Posypujemy posiekaną pietruszką i nakładamy :)

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

Reply