Garnek serowo-kiełbasiany. Musisz go spróbować!
Wykonanie:
- Cebulę obieramy i kroimy w dużą kostkę.
- Kiełbasę kroimy na plasterki.
- W dużym garnku rozgrzewamy odrobinę oleju/oliwy. Przesmażamy cebulę przez 5 minut, aż będzie szklista.
- Dodajemy kiełbasę i smażymy kolejne 5 minut.
- Wlewamy bulion, dodajemy makaron i sos bolognese. Do słoika po sosie wlewamy szklankę wody, płuczemy słoik i dolewamy wodę do garnka.
- Gotujemy na średnim ogniu 10 – 15 minut, od czasu do czasu mieszając, aż większość płynu zostanie wchłonięta przez makaron oraz makaron będzie ugotowany.
- Dodajemy starty ser żółty, przykrywamy pokrywką i dusimy na małym ogniu przez 2 – 3 minuty.
- Posypujemy posiekaną pietruszką i nakładamy :)
Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.