Gdy spróbujesz tych kiełbasek w francuskim cieście, staniesz się ich fanem na długie lata!
W Stanach Zjednoczonych te kiełbaski nazywają się „Świnki w kocyku”. Ja postanowiłem troszkę zmienić ten przepis, czyli po prostu pokroić kiełbaskę na mniejsze kawałki. Kontynuując przepisy na proste i szybkie przekąski na finał Euro 2016, chciałbym Wam przedstawić moją wersję kiełbasek w cieście francuskim.
Zaletą tego przepisu (oprócz oczywiście łatwości przygotowania) jest to, że końcowy smak zależy od Ciebie – to jaką kiełbaskę wybierzesz wpłynie na smak potrawy :) Ja użyłem tradycyjnej kiełbasy śląskiej, by siedząc przed telewizorem, poczuć smak grillowanych potraw :) Następną wersję zrobię z mocno wędzoną kiełbasą wiejską… już nie mogę się doczekać!
Składniki:
- 500-700 gramów kiełbasy (wszystko zależy od rozmiaru kiełbasek i ciasta francuskiego),
- 1 opakowanie ciasta francuskiego,
- 1 jajko, roztrzepane.
Na następnej stronie dowiesz się jak przygotować tę prostą, pyszną przekąskę!