Gdy spróbujesz tych kiełbasek w francuskim cieście, staniesz się ich fanem na długie lata!

DSC_0031-5


Wykonanie:

  1. Rozgrzewamy piekarnik do 200°C.
  2. Rozwijamy ciasto francuskie, przykładamy kiełbaskę i przycinamy ciasto do jej długości.
  3. Zawijamy kiełbaskę w ciasto, ucinamy kiedy ciasto zaczyna nachodzić na siebie.
  4. Kroimy kiełbaskę na kawałki 2-3 cm, układamy pionowo na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (ja użyłem naczynia żaroodpornego, bo moja blaszka uległa awarii :) ),
  5. Smarujemy wierzch oraz boki ciasta roztrzepanym jajkiem.
  6. Pieczemy 25-35 minut, aż ciasto się zarumieni i upiecze w środku. (Czas pieczenia zależy od ilości tłuszczu w kiełbasce, moje piekły się 35 minut).
  7. Podajemy z ulubionym sosem :)

Screenshot_3

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

Reply