Niesamowicie serowe piersi z kurczaka
Wykonanie:
- Rozgrzej piekarnik do 175°C.
- Rozpuść masło na patelni, dodaj czosnek i duś na małym ogniu 1-2 minuty, aż czosnek będzie szklisty.
- W płytkiej miseczce wymieszaj bułkę tartą, ser parmezan, cheddar, pietruszkę, oregano, sól oraz pieprz.
- Przelej masło z czosnkiem do drugiej płytkiej miseczki.
- Piersi z kurczaka pokrój w paski o grubości około 1 cm.
- Zacznij panierować kurczaka, najpierw maczając w maśle czosnkowym a następnie w bułce tartej z serami. Dociskaj mocno by jak najwięcej panierki zostało na kurczaku.
- Przełóż opanierowane paseczki na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
- Piecz przez 30 minut.
- Podaj z zapiekanymi ziemniaczkami i sosem. Najlepiej smakuje z mieszanką ketchupu z sosem sriracha :)
Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.