Niesamowicie serowe piersi z kurczaka

Screenshot_2


Wykonanie:

  1. Rozgrzej piekarnik do 175°C.
  2. Rozpuść masło na patelni, dodaj czosnek i duś na małym ogniu 1-2 minuty, aż czosnek będzie szklisty.
  3. W płytkiej miseczce wymieszaj bułkę tartą, ser parmezan, cheddar, pietruszkę, oregano, sól oraz pieprz.
  4. Przelej masło z czosnkiem do drugiej płytkiej miseczki.
  5. Piersi z kurczaka pokrój w paski o grubości około 1 cm.
  6. Zacznij panierować kurczaka, najpierw maczając w maśle czosnkowym a następnie w bułce tartej z serami. Dociskaj mocno by jak najwięcej panierki zostało na kurczaku.
  7. Przełóż opanierowane paseczki na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
  8. Piecz przez 30 minut.
  9. Podaj z zapiekanymi ziemniaczkami i sosem. Najlepiej smakuje z mieszanką ketchupu z sosem sriracha :)

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

Reply