Calzone na śniadanie? Nic prostszego!


Wykonanie:

  1. Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni.
  2. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy boczek pokrojony w kostkę, smażymy, aż będzie gotowy, około 5 minut.
  3. Dodajemy jajka i smażymy, aż jajecznica będzie gotowa, około 1 minuty. Odstawiamy na bok.
  4. Odwijamy ciasto z opakowania, kroimy na 6 równych kwadratów (około 12×12 cm).
  5. Dodajemy 1-2 łyżki jajecznicy na środek kwadratu, posypujemy żółtym serem  i zawijamy w trójkącik.
  6. Przenosimy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia/ podkładką silikonową, dociskamy boki calzone widelcem.
  7. Pieczemy 7-10 minut w 200 stopni, aż wierzch będzie ładnie zarumieniony.
  8. Podajemy :)

0036 jajecznica w biegu gotowa 900x500



Zobacz film, po nim nie tylko bez kłopotu sobie poradzisz, ale też zrobisz się naprawdę głodny.

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

Reply