Calzone na śniadanie? Nic prostszego!
Wykonanie:
- Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni.
- Na rozgrzaną patelnię wrzucamy boczek pokrojony w kostkę, smażymy, aż będzie gotowy, około 5 minut.
- Dodajemy jajka i smażymy, aż jajecznica będzie gotowa, około 1 minuty. Odstawiamy na bok.
- Odwijamy ciasto z opakowania, kroimy na 6 równych kwadratów (około 12×12 cm).
- Dodajemy 1-2 łyżki jajecznicy na środek kwadratu, posypujemy żółtym serem i zawijamy w trójkącik.
- Przenosimy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia/ podkładką silikonową, dociskamy boki calzone widelcem.
- Pieczemy 7-10 minut w 200 stopni, aż wierzch będzie ładnie zarumieniony.
- Podajemy :)
Zobacz film, po nim nie tylko bez kłopotu sobie poradzisz, ale też zrobisz się naprawdę głodny.