Szpinakowe bułeczki z mozzarellą

Chcesz zaskoczyć swoich gości? Nie wiesz jak? Przygotuj im te przepyszne bułeczki szpinakowe!

Wśród znajomych mam kilka osób, które wprost ubóstwiają szpinak pod każdą postacią. Dlatego przyszedł mi do głowy niecny plan. Przygotuję pizzę ze szpinakiem!

Zastanawiałem się przez dobrych kilka chwil jak ją przygotować, by nie przypalić liści. I wtedy doznałem olśnienia, zamiast na wierzch daj szpinak… do ciasta!

Po kilku modyfikacjach musiałem jednak porzucić pomysł zrobienia pizzy, jednak strzałem w dziesiątkę okazało się wykorzystanie ciasta jako podstawy bułeczek :)

Wyszły przepyszne! A co najciekawsze, możesz je nadziać czym tylko chcesz! :)

Szpinakowe bułeczki z mozzarellą


Składniki:

  • 500 gramów szpinakowego ciasta na pizzę,
  • 200-300 gramów mozzarelli pokrojonej w dużą kostkę (ilość zależy od tego, jak mocno chcesz nadziewać bułeczki),
  • 2 łyżki masła,
  • 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich,
  • 1 ząbek czosnku,
  • odrobina parmezanu do posypania.

Na następnej stronie dowiecie się jak przygotować te przepyszne bułeczki!

Szpinakowe bułeczki z mozzarellą

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

Reply