Tarta z pomidorami i serem brie
Wykonanie:
- Rozgrzej piekarnik do 200°C.
- Pokrój pomidory na plasterki, wyłóż je pojedynczo na potrójną warstwę ręczników papierowych. Posól i odstaw na 30 minut. Po tym czasie osusz pomidory ręcznikiem papierowym.
- Pokrój ser brie na plasterki, jeżeli masz problem z jego pokrojeniem, wstaw do zamrażalki na 15 minut.
- Wyłóż formę do tarty ciastem francuskim, używając widelca nakłuj go.
- Wstaw ciasto do piekarnika na 2-3 minuty (ja tego nie zrobiłem w filmiku, co wydłużyło proces pieczenia o 10 minut).
- Posmaruj ciasto musztardą, ułóż pomidory i ser. Posyp tymiankiem. Możesz też posypać solą i pieprzem.
- Wstaw do piekarnika na 20-25 minut, aż ciasto się pięknie zarumieni.
Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.