Tarta z pomidorami i serem brie

DSC_0092


Wykonanie:

  1. Rozgrzej piekarnik do 200°C.
  2. Pokrój pomidory na plasterki, wyłóż je pojedynczo na potrójną warstwę ręczników papierowych. Posól i odstaw na 30 minut. Po tym czasie osusz pomidory ręcznikiem papierowym.
  3. Pokrój ser brie na plasterki, jeżeli masz problem z jego pokrojeniem, wstaw do zamrażalki na 15 minut.
  4. Wyłóż formę do tarty ciastem francuskim, używając widelca nakłuj go.
  5. Wstaw ciasto do piekarnika na 2-3 minuty (ja tego nie zrobiłem w filmiku, co wydłużyło proces pieczenia o 10 minut).
  6. Posmaruj ciasto musztardą, ułóż pomidory i ser. Posyp tymiankiem. Możesz też posypać solą i pieprzem.
  7. Wstaw do piekarnika na 20-25 minut, aż ciasto się pięknie zarumieni.

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

Reply