Posiłki w japońskich i polskich szpitalach. Niektórych dań nie podałbyś nawet psu!
Japonia — pieczona wołowina
Do dania głównego dołączono purée z kartofli, kawałki duszonej dyni i korzenie lotosu. Pacjentce podano również zupę kukurydzianą, miskę ryżu, sałatkę warzywną, camembert z rodzynkami oraz miseczkę owoców. Na deser było przepyszne tiramisu. Wszystko przepiła zieloną herbatą i sokiem pomarańczowym.
Polska – flipsy i pół bochenka chleba
To śniadanie dla 5-letniego dziecka. Jak dobrze wiadomo, dzieci lubią kukurydziane chrupki, ale żeby serwować je w szpitalu na śniadanie? Dobrze, że dzieciak dostał kawałek masła, bo w przeciwnym razie flipsy pospadałyby mu z chleba. Jak pięciolatek zje pół bochenka chleba z pewnością błyskawicznie stanie na nogi!