Posiłki w japońskich i polskich szpitalach. Niektórych dań nie podałbyś nawet psu!

Japonia — pieczona wołowina

Do dania głównego dołączono purée z kartofli, kawałki duszonej dyni i korzenie lotosu. Pacjentce podano również zupę kukurydzianą, miskę ryżu, sałatkę warzywną, camembert z rodzynkami oraz miseczkę owoców. Na deser było przepyszne tiramisu. Wszystko przepiła zieloną herbatą i sokiem pomarańczowym.

Polska – flipsy i pół bochenka chleba

To śniadanie dla 5-letniego dziecka. Jak dobrze wiadomo, dzieci lubią kukurydziane chrupki, ale żeby serwować je w szpitalu na śniadanie? Dobrze, że dzieciak dostał kawałek masła, bo w przeciwnym razie flipsy pospadałyby mu z chleba. Jak pięciolatek zje pół bochenka chleba z pewnością błyskawicznie stanie na nogi!

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej. źródło : facebook.com/szpitalnyposilek, boredpanda.com

Reply