Frittata pełna barw

Frittata jest bardzo wdzięcznym daniem, niemalże z każdymi dodatkami smakuje wybornie!

Wystarczy dorzucić odrobinę cebuli, szynki, mozzarelli i już mamy sycące śniadanie dla całej rodziny! Ja jeszcze dodaję szpinak dla jego właściwości antynowotworowych oraz pomidorki koktajlowe i bazylię. Palce lizać!

frittata

Składniki:

  • 2 łyżki oliwy z oliwek,
  • 1 średnia cebula,
  • 100 gram szynki,
  • garść posiekanego świeżego szpinaku,
  • 8 jajek (8 białek, 4 żółtka),
  • 100 gram mozzarelli,
  • 5 pomidorków koktajlowych,
  • kilka posiekanych listków bazylii na wierzch,
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

Reply