Gofry Churro

Miałem ochotę na coś słodkiego na śniadanie. Wybór padł na gofry. Uwielbiam ich strukturę, chrupiące na zewnątrz i cudownie miękkie wewnątrz. Postanowiłem jednak troszkę pokombinować przy przepisie by nie były zbyt monotonne. Wybór padł na kombinację gofrów z churros, czyli najbardziej znany hiszpański wypiek śniadaniowy.

Jednak nie chciałem zaparzać ciasta jak w oryginale, gdyż nie byłem pewien efektu końcowego. Bo churros smażone są na głębokim tłuszczu, a gofry jak wiadomo, w gofrownicy. Poza tym byłem bardzo głodny i nie chciałem długo czekać :) Przedstawiam Wam gofry inspirowane churros! Są przepyszne i bardzo bardzo słodkie :)

Screenshot_4


Składniki:

Na gofry:

  • 2 szklanki mąki,
  • 1/3 szklanki cukru,
  • 4 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 1/2 łyżeczki soli,
  • 2 jajka,
  • 2 szklanki mąki,
  • 1/2 szklanki oleju

Na posypkę w stylu Churros:

  • 1 szklanka cukru,
  • 3 łyżeczki cynamonu,
  • 1/4 szklanki masła, roztopionego

Nie wiesz jak wykonać te przepyszne gofry? Instrukcje znajdziesz na następnej stronie!

Screenshot_1

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.



Reply