Kremowe Pieczarki

Jak odmienić sos pieczarkowy? Nie kroić pieczarek :)

Uwielbiam pieczarki. Pod każdą postacią. Najbardziej mi smakują mocno usmażone, wyłącznie z solą. Ostatnio dostałem zadanie, zrób sos pieczarkowy do kotletów mielonych. Nie byłbym sobą gdybym nie pokombinował z nim :)

_dsc6678


Składniki:

  • 250 gramów małych pieczarek,
  • 1 łyżka oliwy z oliwek,
  • 2 łyżki masła,
  • 2 ząbki czosnku, posiekanem
  • 1/2 szklanki śmietany 30%,
  • 25 gramów parmezanu,
  • 50 gramów kremowego serka,
  • 1 łyżeczka toskańskich ziół (lub prowansalskich),
  • sól i pieprz do smaku,
  • pietruszka do dekoracji.

Na następnej stronie dowiesz się jak przygotować te przepyszne pieczarki!

dsc_0115

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

Reply