Kremowe piersi z pieczarkami i parmezanem

Ciąg dalszy poszukiwania idealnego dania na romantyczną kolację. Prostota wykonania z cudownym smakiem, to lubię najbardziej!

Te przepyszne kremowe piersi z pewnością trafią w wasz gust! Nie dość, że są wyjątkowo proste w przygotowaniu, to jeszcze niedrogie! Fakt, zawierają parmezan, ale dużo go nie trzeba :)

Idealnie pasują do wszelkich makaronów :)

Kremowe piersi z pieczarkami i parmezanem


Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka, przekrojona na pół,
  • mąka do panierowania,
  • 1 łyżka mąki do zagęszczenia sosu,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 4 duże pieczarki, pokrojone w plasterki,
  • 1 ząbek czosnku, pokrojony w plasterki,
  • 1 łyżka oliwy z oliwek,
  • 1 łyżka masła,
  • 1 – 2 łyżki parmezanu,
  • 3 łyżki śmietany 18%,
  • 1 szklanka bulionu drobiowego,
  • 1/2 łyżeczki oregano,
  • 1/2 łyżeczki tymianku,
  • świeża pietruszka do dekoracji.

Na następnej stronie dowiesz się jak przygotować to przepyszne danie!

Kremowe piersi z pieczarkami i parmezanem

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

Reply