Kremowe piersi z pieczarkami i parmezanem
Ciąg dalszy poszukiwania idealnego dania na romantyczną kolację. Prostota wykonania z cudownym smakiem, to lubię najbardziej!
Te przepyszne kremowe piersi z pewnością trafią w wasz gust! Nie dość, że są wyjątkowo proste w przygotowaniu, to jeszcze niedrogie! Fakt, zawierają parmezan, ale dużo go nie trzeba :)
Idealnie pasują do wszelkich makaronów :)
Składniki:
- 1 pierś z kurczaka, przekrojona na pół,
- mąka do panierowania,
- 1 łyżka mąki do zagęszczenia sosu,
- sól i pieprz do smaku,
- 4 duże pieczarki, pokrojone w plasterki,
- 1 ząbek czosnku, pokrojony w plasterki,
- 1 łyżka oliwy z oliwek,
- 1 łyżka masła,
- 1 – 2 łyżki parmezanu,
- 3 łyżki śmietany 18%,
- 1 szklanka bulionu drobiowego,
- 1/2 łyżeczki oregano,
- 1/2 łyżeczki tymianku,
- świeża pietruszka do dekoracji.
Na następnej stronie dowiesz się jak przygotować to przepyszne danie!