
Instrukcje:
- Foremkę wyłóż bardzo dokładnie papierem do pieczenia, pozostawiając spore brzegi, dzięki którymi później z łatwością wyciągniesz zastygniętą „krówkę”. Ja użyłem kwadratowej formy silikonowej o boku długości 20 centymetrów.
- Batoniki wrzuć na kilkanaście minut do zamrażarki, dzięki temu łatwiej będzie można je pokroić.
- Do garnka wlej skondensowane mleko i delikatnie podgrzej na małym ogniu. Następnie dodaj połamaną/pokrojoną/pokruszoną czekoladę i ciągle mieszając rozpuść ją. Postaraj się nie podgrzewać zbytnio masy, inaczej pokrojone batoniki mogą się rozpuścić.
- Następnie dodaj pokrojone batoniki i wymieszaj. Przelej do foremki i wstaw do lodówki na minimum 6 godzin. Ja zostawiłem na całą noc.
- Wyciągnij z lodówki, wyciągnij z foremki i pokrój. Rozkoszuj się czystą czekoladową rozpustą :)

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.