Jajeczna dieta rodzi wiele dyskusji wśród dietetyków i lekarzy, ale ludzie ją pokochali, bo pozwala schudnąć nawet 10 kg w 2 tygodnie!
Szczupła sylwetka to marzenie, którego zrealizowanie wymaga sporych poświeceń.
Większość kobiet chce być szczupła, bo taki model sylwetki jest promowany przez media, jako idealnie piękny. U wielu pań chęć posiadania nienagannej figury wymusza odchudzanie. Utrata kilogramów to żmudny proces, ale niecierpliwi mogą zastosować jedną z błyskawicznych, choć restrykcyjnych diet.
Osoby, którym zależy na szybkich i widocznych efektach odchudzania, mogą sięgnąć po dietę jajeczną, która staje się coraz popularniejsza. Jest ona surowa, monotonna i obciąża organizm, ale daje znakomite rezultaty w dość krótkim czasie.
Reżim diety jest surowy, ale jej stosowanie znacznie przyspieszy metabolizm i spalanie tłuszczu. Oczywiście jej głównym składnikiem są jajka, ale dania są uzupełniane innymi składnikami w taki sposób, by przy ograniczonej liczbie kalorii, dostarczyć organizmowi maksimum potrzebnych składników odżywczych.
Więcej o plusach i minusach tej diety, a także o właściwościach odchudzających jajek, przeczytacie na kolejnych stronach. Znajdziecie też na nich rozpiskę 2-tygodniowego menu.